Ten pyszny i naturalny deser to specjalność Babci Zosi. Serek ricotta w połączeniu z Kaszą jaglaną z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami tworzą pyszną, puszystą masę słodzoną...
Blog
Pyszna i bardzo zdrowa alternatywa dla mięsnych burgerów. Babcia Zosia stworzyła w 100% roślinne burgery, których bazą jest kasza gryczana biała z dodatkiem czerwonej fasoli, marchwi i...
Placki z Kaszy gryczanej z grzybami, cebulką i tymiankiem to oryginalny pomysł na kaszę. Proste i szybkie w przygotowaniu placuszki świetnie sprawdzą się w towarzystwie sosów, gulaszów i...
Jaglany pasztet z dodatkiem cukinii, pomidorów, słonecznika oraz aromatycznych przypraw można jeść na śniadanie, kolację lub lunch w pracy, z ulubionymi dodatkami. Babcia uwielbia pasztet w...
sałatka z rukoli, pieczonych buraków oraz kaszy gryczanej białej z dodatkiem dyni, szpinaku i słonecznika to idealna propozycja na zdrowy obiad lub lunch do pracy. Można ją podawać zarówno...
Pierogi z kaszą gryczaną to doskonały pomysł na zimowy obiad. Są zdrowe i bardzo sycące. Do ich przygotowania wystarczy kilka prostych składników i odrobina cierpliwości. Babcia Zosia...
Kutia wigilijna to jedno z ulubionych świątecznych dań Babci Zosi. Słodki świąteczny deser to alternatywa lub uzupełnienie klusek z makiem. Dziś Babcia Zosia przygotowała oryginalną wersję...
Barszcz czerwony – król wśród świątecznych zup. Wiele osób nie wyobraża sobie Wigilii bez barszczu. Sekretem dobrej zupy są buraki – soczyste, lekko słodkie. Właśnie takie są buraki,...
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy już, ile pracy musiała w nie włożyć babcia. Na szczęście znamy...