Na placku ziemniaczanym ze szpinakiem robimy sadzone jajka z dodatkiem pomidorów, dekorujemy bazylią i voilà – danie gotowe.
Blog
Wyrazisty smak pikantnego chili i czerwonej fasoli znakomicie komponuje się z plackami ziemniaczanymi. Danie podawane jest z kwaśną śmietaną i natką pietruszki.
Pulpety ryżowe to znakomitym pomysłem na obiad dla najmłodszych. Są lekkostrawne, pożywne i bezglutenowe, a przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu.
Jesień to czas dyni. Spróbujcie przygotować ją z nutką azjatyckiej ekstrawagancji, czyli upieczonej w aromatycznych przyprawach i podanej z ryżem gotowanym na mleku kokosowym.
Jeżeli jesteście fascynatami kuchni włoskiej i polskiej, to Wasze podniebienia ucieszy fakt połączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozzarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto.