Poma amoris, czyli jabłko miłości, taką nazwę nadali w XVI wieku Francuzi owocom krzewu, który został przywieziony z dopiero co odkrytej Ameryki Południowej. Piękne określenie jest nie...
Blog
Na placku ziemniaczanym ze szpinakiem robimy sadzone jajka z dodatkiem pomidorów, dekorujemy bazylią i voilà – danie gotowe.
Wyrazisty smak pikantnego chili i czerwonej fasoli znakomicie komponuje się z plackami ziemniaczanymi. Danie podawane jest z kwaśną śmietaną i natką pietruszki.
Pulpety ryżowe to znakomitym pomysłem na obiad dla najmłodszych. Są lekkostrawne, pożywne i bezglutenowe, a przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu.
Jesień to czas dyni. Spróbujcie przygotować ją z nutką azjatyckiej ekstrawagancji, czyli upieczonej w aromatycznych przyprawach i podanej z ryżem gotowanym na mleku kokosowym.
Jeżeli jesteście fascynatami kuchni włoskiej i polskiej, to Wasze podniebienia ucieszy fakt połączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozzarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto.