Święta Bożego Narodzenia zbliżają się do nas wielkimi krokami, a wraz z nimi 12 tradycyjnych Polskich dań. Każdy z nas potrafi wymienić przynajmniej kilka z nich, bo kto nie jadł nigdy...
Blog
Barszcz czerwony z suszonych buraków, czyli aromatyczna i tradycyjna zupa, przy przygotowaniu której nie pobrudzisz sobie rąk :)
Jedli je już starożytni, którzy uważali, że są źródłem sił witalnych oraz pobudzają libido. Dzisiaj spożywamy buraki nie tylko dla ich walorów smakowych, ale również ze względu na to,...
Superfood to grupa produktów zawierających wyjątkowo dużo cennych dla naszego organizmów składników odżywczych. Nasz rynek ostatnimi czasy zalewany jest drogimi, egzotycznymi produktami o...
Zupa borowikowa z łazankami oraz wegańskie gołąbki (ryż z pomidorami i papryką zawinięty w liście kapusty i zapieczony w sosie pomidorowym) to doskonały pomysł na wykwintny, szybki obiad.
Papryka ma wiele twarzy – począwszy od słodkiej i łagodnej przekąski, poprzez lekko piekący dodatek do potraw, a skończywszy na czymś tak piekielnie ostrym, że jeden malutki kęs sprawi,...
Nie wszyscy wiedzą, że groch i zielony groszek to to samo warzywo. Wersja zielona, to młode, niedojrzałe ziarna, groch natomiast jest dojrzałym suszonym ziarnem, które w przeciwieństwie do...
Żurawina uważana jest za jeden z najzdrowszych owoców na świecie, a kwaśne torfowe gleby północnej Polski idealnie sprzyjają jej uprawie. Inaczej jest z modą na nią, która w Polsce...
Obiad w 40 minut, czyli zupa z ciecierzycy oraz zapiekanka z jarmużu i kaszy jęczmiennej z pieczarkami.