Już za kilka dni siądziemy całą rodziną do świątecznego stołu i rozpoczniemy kilkudniową biesiadę pełną smakowitego jedzenia. Jeśli nie chcesz, aby urok bożonarodzeniowej uczty...
Blog
Pieczone paszteciki z kaszy jaglanej z cukinią, pomidorami i słonecznikiem podawane z kubkiem czystego, czerwonego barszczu to doskonały pomysł na lekką postną kolację.
Sól to nieodłączny element naszej diety. Solimy mięso i ziemniaki, sos i makaron, zajadamy się słonymi orzeszkami i paluszkami, a z braku czasu sięgamy po pełne soli fast foody i dania...
Jesień stała się faktem. Nikt nie powstrzyma liści spadających z drzew, skracającego się nieubłagalnie dnia, deszczowej pogody, ani szalejących naokoło przeziębień. Ubieramy się ciepło...
Cukinia, a mówiąc nieco bardziej swojsko – kabaczek, to warzywo, które coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Dodajemy ją do leczo, smażymy w cieście lub grillujemy biesiadując...
Maj kojarzy się nam z kwitnącymi kasztanami, maturą i oczekiwaniem na upragnione lato. Ale to także czas, w którym na straganach pojawiają się świeże, młode warzywa, którym ciężko się...
Grillowane bakłażany i cukinie zapiekane z plackami ziemniaczanymi ze szpinakiem i serem feta to doskonały pomysł na w łatwy obiad.
Migdałowiec charakteryzuje się bardzo wczesną porą kwitnienia. Już w połowie lutego, w gołych jeszcze sadach lub parkach Azji środkowej zobaczyć można jego różowe kwiaty, które są...
Motywacja może być różna: noworoczne postanowienie, zbliżająca się wielkimi krokami lato czy zmiana stylu życia. Dla zdrowia każdy powód, aby zrzucić zbędne kilogramy jest dobry....