Świeżo upieczone mamy często marzą o szybkim powrocie do dawnej figury. Poszukują więc diet, które nie tylko pomogą im lepiej poczuć się we własnym ciele, ale nie będą przy tym...
Blog
Dolmy wegetariańskie, czyli delikatne nadzienie przygotowane z ryżu ze szpinakiem zawinięte w liście winogron.
Lekki chłodnik, czyli orzeźwiająca zupa na zbliżające się upały, przygotowana na bazie Botwinki i jogurtu naturalnego, podawana z przepiórczymi jajkami.
Jako, że gorące dni zbliżają się do nas wielkimi krokami, postanowiliśmy przygotować dla Was garść ciekawostek dotyczących chłodników. Nie ma nic lepszego i zdrowszego na upał niż...
Popeye, komiksowy marynarz sprawił, że w Ameryce lat trzydziestych XX wieku sprzedaż szpinaku wzrosła o 33 proc. Bohater ów zdobywał nadludzką siłę spożywając ogromne ilości tego...
Choć kasza jęczmienna pochodzi z Mezopotamii, przyjęła się u nas na tyle dobrze, że na Roztoczu za jej pomocą wytwarza się wiele potraw regionalnych takich jak pierogi czy budynie mięsne....
„Kipi kasza, kipi groch. Lepsza kasza niż ten groch, bo od grochu boli brzuch, a od kaszy człowiek zdrów” – to słowa piosenki, które zna każde dziecko. Takie rymowanki niosące ze sobą...
Pomysł na dwudaniowy obiad, czyli Tarta z farszem z kaszy jęczmiennej z soczewicą oraz Barszcz Ukraiński zabielony kwaśną śmietaną.